6

Discussion topic: Picture freezes but sound carries on

Reply
This message was authored by SlackDarren This message was authored by: SlackDarren

Picture freezes but sound carries on

Every night since we got the little puck the ITV news stops but the sound carries on.

 

Im on all the default settings have the deviced connected via a ethernet cable 2 foot long into my HX220 tplink router running via fiber.

 

Please any ideas were to start and fix this.

 

Thank You.

Very Kind Regards

Slack Darren

Best Answers
This message was authored by Fothergill1 This message was authored by: Fothergill1 Answer

Re: Picture freezes but sound carries on

Posted by a Superuser, not a Sky employee. Find out more

@SlackDarren I note you are using Ethernet so go to Settings > Network > advanced settings and then make sure you have turned off WiFi with the toggle switch.

 

While you are in the Settings menus take the opportunity to go to Start up & Standby and turn ON Networked Standby mode and turn OFF overnight power settings.  Although this is unlikely to be relevant to your current issue it certainly helped me with some other issues I had. 

 

Once you have done this reboot your puck by unplugging it and waiting a minute before plugging it in again.  It will then take about a minute to reboot.

 

Hopefully this will help with your problem.  Good luck🤞.

------------------------------------------
If my post has solved your issue please mark as an "Answer"
If it has helped please give it a "Like"

View this Answer within the discussion

Reply

All Replies

This message was authored by Fothergill1 This message was authored by: Fothergill1 Answer

Re: Picture freezes but sound carries on

Posted by a Superuser, not a Sky employee. Find out more

@SlackDarren I note you are using Ethernet so go to Settings > Network > advanced settings and then make sure you have turned off WiFi with the toggle switch.

 

While you are in the Settings menus take the opportunity to go to Start up & Standby and turn ON Networked Standby mode and turn OFF overnight power settings.  Although this is unlikely to be relevant to your current issue it certainly helped me with some other issues I had. 

 

Once you have done this reboot your puck by unplugging it and waiting a minute before plugging it in again.  It will then take about a minute to reboot.

 

Hopefully this will help with your problem.  Good luck🤞.

------------------------------------------
If my post has solved your issue please mark as an "Answer"
If it has helped please give it a "Like"
SlackDarren
Topic Author
This message was authored by SlackDarren This message was authored by: SlackDarren

Re: Picture freezes but sound carries on

Thanks for your answer, I shall give it a try tonight during the local news when it usually fails.

 

Thanks again.

Very Kind Regards

Slack Darren
This message was authored by Exiled-in-HH This message was authored by: Exiled-in-HH

Re: Picture freezes but sound carries on

Who is your ISP?

Exiled in HH
SlackDarren
Topic Author
This message was authored by SlackDarren This message was authored by: SlackDarren

Re: Picture freezes but sound carries on

My ISP is yayzi i have fttp via city fiber and we are on there 900Mbits service.  All works pretty well for other devices.

 

Still testing the sound issues.

 

Thanks.

Very Kind Regards

Slack Darren
SlackDarren
Topic Author
This message was authored by SlackDarren This message was authored by: SlackDarren

Re: Picture freezes but sound carries on

Looks like this is fixed. thanks

Very Kind Regards

Slack Darren
SlackDarren
Topic Author
This message was authored by SlackDarren This message was authored by: SlackDarren

Sky puck Fails to load any programs. Possably long.

Ok a little background. I have Yayzi fttp. With a Sky Puck and a Toshiba fire TV.  TV Works a treat no problems found with it. Connected via copper straight into the router.

 

Now the puck also connected via copper straight into the router.

Have changed some setting as recomended for a LipSync problem.

Changed: Settings menus take the opportunity to go to Start up & Standby and turn ON Networked Standby mode and turn OFF overnight power settings. 

The puck reports the following versions.

Build Version QS024.012.00p

Hardware model IP061-ef

UI Version 20.276.024.05

Platform Version 6.9p16s1

 

Now the problem after coming home from work and turning on get "The program failed to load", "There was a Techinal problem" or simply returns to the front screen.

 

Tried many reboots, But nothing only thing that seems to work is  try again 10 minutes later.

 

I haved missed a few messages and displays that appear. Will try and note them down tomorrow.

 

Is this anything to-do with UHD and Doly atmos ?

 

Thanks for the anticipated help.

Very Kind Regards

Slack Darren
Reply

Was this discussion not helpful?

No problem. Browse or search to find help, or start a new discussion on Community.

Start a new discussion

New Discussion