0

Discussion topic: Sky Protect devices constantly losing connection

Reply
This message was authored by lynnem26 This message was authored by: lynnem26

Sky Protect devices constantly losing connection

Other than my doorbell and camera all my other devices seem to constantly go offline.

Reset them all yesterday and wake up this morning to yet again see them offline.

 

Reply

All Replies

This message was authored by lettice This message was authored by: lettice

Re: Sky Protect devices constantly losing connection

Posted by a Superuser, not a Sky employee. Find out more

The leak sensors, motion sensor and contact sensors all connect to the sensor bridge on the back of the indoor camera.

If the Sensor Bridge is showing a solid blue light, it is online and ready to connect to a Leak Sensor. If it is yellow, you may need to ‘reboot’ it. Reboot the Sensor Bridge by disconnecting it from the Indoor Camera and plugging it back in after one minute.

The sensors should work at quite a distance from the sensor bridge, but if they are not getting a good signal, try moving your indoor camera to a better position. Perhaps try placing it higher and a short distance away from a wall if you can.

- - - - - - - -
Sky Community Superuser
Sky Stream (2 pucks), Sky Ultrafast + using Sky SR203 hub. Sky Protect kit tester.
This message was authored by PeterW This message was authored by: PeterW

Re: Sky Protect devices constantly losing connection

1 water sensor is offline and other 2 were fine .  Even though the bridge and indoor camera was connected  ( both had solid blue lights to confirm connected) re-booted the camera , where all 3 x water detectors now offline.  Pushed reset button on each of the water sensors (red light blinked 3 x times) , they still dont connect and even stood right next to the bridge/camera when I tried to reset all 3 x water sensors .

 

Sky toriuble shoot video only references , rebooting the bridge/internal camera which I have done and ironically all 3 x water sensors are all offline where originally it was onloy 1 x water sensor ,- Help !!

This message was authored by lettice This message was authored by: lettice

Re: Sky Protect devices constantly losing connection

Posted by a Superuser, not a Sky employee. Find out more

@PeterW wrote:

1 water sensor is offline and other 2 were fine .  Even though the bridge and indoor camera was connected  ( both had solid blue lights to confirm connected) re-booted the camera , where all 3 x water detectors now offline.  Pushed reset button on each of the water sensors (red light blinked 3 x times) , they still dont connect and even stood right next to the bridge/camera when I tried to reset all 3 x water sensors .

 

Sky toriuble shoot video only references , rebooting the bridge/internal camera which I have done and ironically all 3 x water sensors are all offline where originally it was onloy 1 x water sensor ,- Help !!


I have found on a few occasions, the leak sensors have gone offline. Noticing that the Indoor camera is blue. I pulled out the sensor bridge on  the indoor camera and reseated it.
Then went round all the sensors and put my hand underneath the leak sensor on ther magnet detectors and they woke up and sent an alert.

- - - - - - - -
Sky Community Superuser
Sky Stream (2 pucks), Sky Ultrafast + using Sky SR203 hub. Sky Protect kit tester.
lynnem26
Topic Author
This message was authored by lynnem26 This message was authored by: lynnem26

Re: Sky Protect devices constantly losing connection

After months of having these issues I've given up. I can't be bothered resetting them every night. Tried again tonight and not one device connected. No issues with doorbell, indoor camera or my motion sensor. Is there a way of contacting Sky Prorect regarding their equipment because I can't seem to find anything.

This message was authored by lettice This message was authored by: lettice

Re: Sky Protect devices constantly losing connection

Posted by a Superuser, not a Sky employee. Find out more

@lynnem26 wrote:

After months of having these issues I've given up. I can't be bothered resetting them every night. Tried again tonight and not one device connected. No issues with doorbell, indoor camera or my motion sensor. Is there a way of contacting Sky Prorect regarding their equipment because I can't seem to find anything.


From the Sky Protect help page, select the ? Top right, then scroll down and select Support.

Scroll down and click on get support, where you will find a phone number and email address.

 

- - - - - - - -
Sky Community Superuser
Sky Stream (2 pucks), Sky Ultrafast + using Sky SR203 hub. Sky Protect kit tester.
This message was authored by Tailoss1 This message was authored by: Tailoss1

Re: Sky Protect devices constantly losing connection

Dispite every thing they have advised me to do I am still getting the same thing .

I have just setup a home mesh system that has set me back £399 for my home as the router was not capable of reaching my back garden which is only 40 feet away i have everything now at full wifi signal and the sky protect things are still going off line i just thing they are really cheap items and am going to swap everything over to tplink have them in the garage and in 2 years never lost connection sorry sky but i think the sky protect gear is cheap and nasty.

Reply

Was this discussion not helpful?

No problem. Browse or search to find help, or start a new discussion on Community.

Start a new discussion

New Discussion