Help
Help
 
Sky boxes
Your Sky Box is a gateway to a world of entertainment from Sky. From getting set up and getting the most from your equipment to resolving technical queries.
Reply
Occasional Visitor
MG123
Posts: 1
Registered: ‎08-02-2012

Program synopsis not available!!!

When looking through the TV guide and choosing a program which I might like to watch there is no program synopsis available, this has only started at the weekend but most annoying, due to the fact that I can't plan my viewing!!!!! Please help. Thanks

Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.
Super User
Stantheman2k12
Posts: 3,061
Registered: ‎03-01-2012

Re: Program synopsis not available!!!

Try aplanner rebuild, this solves many faults.

 

http://www.sky.com/helpcentre/tv/sky-plus-hd/recording/guide-to-performing-a-planner-rebuild/index.h...

 

Also can you check on your services

 

Press services then 04 select. what are your signal levels like ?

If I Or Anyone Has Helped Please Kudos. If Your Problem Is Solved Please Click On Accept As Solution.
Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.
Super User
kato
Posts: 9,802
Registered: ‎26-03-2011

Re: Program synopsis not available!!!

See if rebooting the box helps.First turn your box off at the mains for 5 minutes,turn back on and wait another 4 minutes then retry.

If that hasn't helped try a planner rebuild.

http://www.sky.com/helpcentre/tv/sky-plus-hd/recording/guide-to-performing-a-planner-rebuild/

___________________________________________________________________________________________

If you have been helped by someone please click on the thumbs up icon to give them Likes.
Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.
Community Coordinator
Anne-M
Posts: 7,551
Registered: ‎10-10-2011

Re: Program synopsis not available!!!

Hi MG123,

 

First of all I would like to welcome you to the community :smileyhappy:

 

I was just looking to see if the advice that the forum has given you has managed to resolve this issue. Can you let me know how you got on?

 

Thanks,  

Anne
Community Coordinator
Community Welcome, Hints & Tips
Sky Help Centre http://www.sky.com/help

New to the forum? Click here
Tagging your posts and others with relevant key words is another way to help,
it also counts towards forum rank.
Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.
Occasional Visitor
aardsoft
Posts: 1
Registered: ‎20-02-2012

Re: Program synopsis not available!!!

Having had this problem for a few weeks it was getting irritating. I followed the instructions on rebuilding and rebooting and it did not clear the problem. So I telephone Sky Help Desk. They were very helpful and talked me through checking the software version and then doing a software update. The update took over 10 minutes and the help desk phoned me back to check whether it had cleared the issue. It hadn't. I was then told it would need an engineer with a call out charge of €100 because my Sky + HD box was out of warranty. I declined this offer. Durig the navigation of the install and setup menus I noticed an option 'Single Feed Mode'. Mine was set to off as originally the box had been connected to two feeds. I changed this setting and pressed 'green' which saved and rebooted the box. Hey Presto. I now have all my listings and synopsis back. The telephone help desk was very helpful but perhaps they should have directed me to this setting before suggesting a call out. I would not have been happy if the engineer charged me €100 just to change an option.

Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.
Retired Staff Member
GarryC
Posts: 4,977
Registered: ‎18-03-2011

Re: Program synopsis not available!!!

Hi aardsoft,

 

It is really great you have managed to resolve your problem without needing to take up the engineer call out, and we really appreciate you popping onto the forum and letting the community know that this is something they can try :smileyhappy:

 

It would be great to see you post on the forum again in the future.

 

Thanks,

Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.
Occasional Visitor
Fuzzy+Logic
Posts: 1
Registered: ‎24-05-2012

Re: Program synopsis not available!!!

Magic. Selecting 'Single Feed Mode (ON)' did the trick. I can now view any programme synopsis (in mini tv mode) without having to select the channel being queried (I only need to highlight it). I've had this problem "program synopsis not available" for a long time. Living in a block of flats means that dual digital inputs aren't available to us (yet?).

 

Thanks for that aardsoft

Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.
Occasional Visitor
Phil+Bell
Posts: 2
Registered: ‎08-06-2012

Re: Program synopsis not available!!!

We had the same issue for 3 weeks, no Programme synopsis. But your suggestion of rebooting immediately resolved the problem.

 

Thank you.

Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.
Occasional Visitor
carinjo
Posts: 1
Registered: ‎10-06-2012

Re: Program synopsis not available!!!

thank you aardsoft! i also started having this problem on friday. the planner rebuilt didn't help. went to have a look at my feed and low and behold, the single feed was off. why, i don't know. i think it might have happened when i was watching a dvd and recording something at the same time.

 

anyway, i got my program synopsis back. thank you.

Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.
Occasional Visitor
dalegarth
Posts: 3
Registered: ‎10-06-2012

Re: Program synopsis not available!!!

Hello,  We too are having the same problem.  It started today after having SKY + HD for a year.  We too have been offered a visit from the engineer.  We first of all had problems with no satellite channel signal now that is fixed we have no program synopsis.  Where did you find your set up menu?any help would be gratefully received.  Many thanks

Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.
Super User
Mark39
Posts: 18,268
Registered: ‎30-11-2010

Re: Program synopsis not available!!!


dalegarth wrote:

Where did you find your set up menu?any help would be gratefully received. 


For SIngle Feed Mode? On your remote: Services,0,0,1,Select.

Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.
Occasional Visitor
dalegarth
Posts: 3
Registered: ‎10-06-2012

Re: Program synopsis not available!!!

We are having the same problem since the weekend too.  First of all it started with no satellite signal. Then after a few calls, rebuild, card in, sky off etc. etc that got sorted. Then no synopsis.  Same saga.  Now now recording programmes you have put on earlier and are unaware until you come to view and see it has not recorded.  Totally fed up and thinking of leaving them.  Definitely not wasting money on a call out!!

Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.
Occasional Visitor
dalegarth
Posts: 3
Registered: ‎10-06-2012

Re: Program synopsis not available!!!

Wish it had worked for us too!

Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.
Super User
Mark39
Posts: 18,268
Registered: ‎30-11-2010

Re: Program synopsis not available!!!


dalegarth wrote:

Then no synopsis.  Same saga.  Now now recording programmes you have put on earlier and are unaware until you come to view and see it has not recorded.


Sounds like you have no signal on one feed from the dish.  What is the make and mode of your Sky box (on the rear panel) and what are your signal strengths? Do you have your own dish, or are you connected to a communal system?

Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.
Occasional Visitor
SimonH1
Posts: 2
Registered: ‎05-07-2012

Re: Program synopsis not available!!!

Same issue but this did not work for me. Switched single feed on, did a rebuild, rebooted. No joy...guide works but program synopsis does not. Signal strength on input 1 is about halfway, signal quality is almost full.
Stay Safe: Don't post any personal details or Sky account information. Plain text only in this box.