Help
Help
 
Archived Discussions
This page has been archived
The content on this page may be out-of-date or have been superseded by newer information. Links on this page to other sites may not work and contact information may be inaccurate. This page has been archived for future reference.
Learn more about this message
Reply
Occasional Visitor
vee666
Posts: 1
Registered: ‎30-05-2011

remote not controlling sound

my sky remote does not control the sound on tv but red light comes on when i press sound up or down,

and my tv remote controls the sound so tv is fine

all the other remote control buttons work can anyone help me

 

Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.
Contributor
Sparxeh
Posts: 96
Registered: ‎28-05-2011

Re: remote not controlling sound

[ Edited ]

Have you tried pressing the 'Sky' button on your remote then try adjusting the volume? Could be you or someone else pressed it accidently and put it in TV mode.

 

If it still doesn't work you may have to reset your remote to the TV using the link below.

http://www.sky.com/helpcentre/tv/remote-controls/operate-tv-with-sky-remote/

 

Hope that helps.

Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.
Senior Member (Platinum)
Kenneth+M
Posts: 3,697
Registered: ‎27-10-2010

Re: remote not controlling sound

The volume control works with the remote in 'tv' or 'Sky' mode, provided the tv code has been input.  If the remote has previously operated the volume on the tv, try as above, except that with a Rev8 remote and a 4-digit code,  the procedure is:

 

Press 'tv'

Press 'Select' and 'red' together ( red LED flashes twice )

Press 'tv' again'

Enter 4-digit code ( LED flashes twice if code recognised )

Press the volume button

If OK, press 'Select' to store.

Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.
Occasional Visitor
jwd2395
Posts: 1
Registered: ‎30-05-2011

Re: remote not controlling sound

Have the same problem followed the instructions given but did not work all other function working fine only the sound

Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.
Occasional Visitor
Rockchick28
Posts: 1
Registered: ‎31-05-2011

Re: remote not controlling sound

Thanks, that worked for me!

Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.
Community Coordinator
Malcolm-M
Posts: 8,407
Registered: ‎21-10-2010

Re: remote not controlling sound

Hi jwd2395, can you operate the volume with the TV remote? What make and model of TV do you have?

Malcolm-M
Community Coordinator
Community Welcome, Hints & Tips
Sky Help Centre http://www.sky.com/help

New to the forum? Click here
Tagging your posts and others with relevant key words is another way to help,
it also counts towards forum rank.
Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.
Occasional Visitor
Gember
Posts: 1
Registered: ‎08-06-2011

Re: remote not controlling sound

I have just done as you said, thanks so much!!! I have lived without this function for years after replacing the batteries, wish I'd found your info a long time ago (or even thought to look!!) Again many thanks, gemma

Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.
Occasional Visitor
gini+miglio
Posts: 1
Registered: ‎09-06-2011

Re: remote not controlling sound

My remote is not controlling sound , i have set in the code No and it's not working

Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.
gjf
Occasional Visitor
gjf
Posts: 1
Registered: ‎09-06-2011

Re: remote not controlling sound

[ Edited ]

Thanks for you advice remote controlling the sound now great!

Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.
Occasional Visitor
nadine+fazzani
Posts: 1
Registered: ‎12-06-2011

Re: remote not controlling sound

have tried resetting with code  

Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.
Staff (Retired)
hadouken-andy
Posts: 1,243
Registered: ‎14-02-2011

Re: remote not controlling sound

Hi nadine+fazzani,

 

Welcome to the forum.

 

To be able to assist you further can you post a quick reply with the make and model of you TV set and the code(s) you have tried so far.

 

Thanks

Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.
Occasional Visitor
bikramjit+singh
Posts: 1
Registered: ‎14-06-2011

Re: remote not controlling sound


vee666 wrote:

my sky remote does not control the sound on tv but red light comes on when i press sound up or down,

and my tv remote controls the sound so tv is fine

all the other remote control buttons work can anyone help me

 


 

Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.
Visitor
Dougie-H
Posts: 4
Registered: ‎17-06-2011

Re: remote not controlling sound

Hi, I have a Panasonic TX-28PL10 and have just got a rev8R  remote to replace my old Rev8.

 

I've tried the code 1678 - which works with the Rev8 remote.

 

The Rev8r with code 1678 will change stations, access EPG etc, but will not mute/control volume.

When programming Rev8r:-

After I press TV - Select Red for 2 seconds -  the LED stays solid red rather than blinking twice.  Should I be following another set of instructions?

 

Is there another code I can use?

 

Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.
Occasional Visitor
Leeds+Rhinos+69
Posts: 1
Registered: ‎21-06-2011

Re: remote not controlling sound

Remote for Sky HD not controlling sound. I have tried TV button on control but no response. Can work sound on remote for analogue. Look forward to your response.

Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.
Super User
caesarome
Posts: 40,015
Registered: ‎27-10-2010

Re: remote not controlling sound


Leeds+Rhinos+69 wrote:

Remote for Sky HD not controlling sound. I have tried TV button on control but no response. Can work sound on remote for analogue. Look forward to your response.


Have you tried the suggestions posted earlier in this thread, especially those in the third post.

 

Failing that, take one battery out for 60 seconds and hold down the Select button, then put the battery back in.

__________________________________________________________________________________________.

If someone has helped you then please click on the LIKES button in their post.
I do not work for Sky.
Please do not post any personal details or account information. Please use plain text.